halaszlo.blog.hu

Nagy divat lett ez a blog írás mostanában, hát gondoltam, én is elkezdem...

FlashDevelop 01

2009.02.04. 17:17 halaszlo

Sokan nem tudják, hogy flash programokat nem csak illegálisan lehet ingyenesen készíteni.
A legjobb megoldás erre a FlashDevelop nevű program.
Az Adobe Flash-el ellentétben ugyan nincs benne Frame szerkesztő, viszont ami az ActionScript szerkesztést illeti, az fényévekre van az Adobe programjától. Nem is értem, hogy az Adobe hogy lehet ilyen igénytelen, hogy még a CS4-ben is ennyire elhanyagolja a kódszerkesztést.
Szóval ez a fejlesztőeszköz inkább programozóknak jó (sőt, csak nekik), viszont aki ért hozzá az tud vele swf fájlokat készíteni, ami utána már ugyanúgy használható a weblapokon.

Telepítés után lehet egy új projektet kezdeni és ha a Default Projektet választjuk (amiből több is van, attól függően, hogy as2 vagy as3, esetleg Flex programot szeretnénk írni), akkor kapunk egy alap scriptet, ami máris futtatható (Ctrl+Enter, ugyanúgy, mint az Adobe esetén).
Oldalt, a Project ablakban megjelenik egy könyvtárszerkezet, ahol az src könyvtárban lévő Main.as scriptet megnyitva máris módosíthatjuk az újdonsült programunkat. Az első futtatás után pedig a kész swf fájlt a bin könyvtárban találjuk.

Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

Címkék: flash ingyen tutorial programozás flashdevelop actionscript

A bejegyzés trackback címe:

https://halaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr34922703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása